توسعه نامتوازن و کاهش تاب‌آوری در حوادث

توسعه نامتوازن و کاهش تاب‌آوری در حوادث
بازدید 1051 زمان 2017/04/12 کد خبر 5821

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش بحران نیوز،دکتر عباس استاد تقی‌زاده دکترای تخصصی سلامت در حوادث و بلایا از دانشگاه علوم …


پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش بحران نیوز،دکتر عباس استاد تقی‌زاده دکترای تخصصی سلامت در حوادث و بلایا از دانشگاه علوم پزشکی تهران و مهدی جهان‌تیغی از مرکز علمی_کاربردی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مقاله‌ای باعنوان “مطالعه اکولوژیک وضعیت تاب آوری جهان در سال ۲۰۵۰” که.در هشتمین کنگره سلامت در بلایا ارائه شده به بررسی این موضوع پرداختند.  


در این پژوهش با اشاره به این که امروزه تاب آوری در برابر بلایا و حوادث به یکی از رویکردهای نوین و غالب در مدیریت بلایا و حوادث تبدیل شده ، آمده است: تاب آوری عبارت است از توانایی یک جامعه برای مقاومت، سازگاری، جذب، پاسخ، بازسازی و بازتوانی به موقع و موثر در حوادث و بلایا با رویکردی مثبت گرا، جامع، مشارکتی و یکپارچه. ارزیابی تاب آوری و همچنین پیش بینی آن در آینده می‌تواند سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات کاهش خطر و مدیریت پاسخ را اصلاح و یا تغییر دهد؛ این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تاب آوری جهان در سال‌های اخیر و پیش بینی آن در سالهای منتهی به ۲۰۵۰ انجام شده است.


یافته‌های این پژوهش نیز نشان می‌دهد؛ هم اکنون گزارشی که وضعیت تاب آوری جهان را اندازه گرفته باشد و یا شاخص آن، وجود ندارد؛ هر چند مطالعات مربوط به پیش بینی همه شاخص‌های مورد نظر در سال‌های منتهی به ۲۰۵۰ وجود ندارد، اما بررسی گزارش‌های رسمی موجود و تقسیم آنها براساس شاخص‌های شناخته شده تاب آوری، نشان می‌دهد که در اکثر حیطه‌ها و شاخص‌ها، وضعیت تاب آوری جهان در سال ۲۰۵۰ نسبت به سال ۲۰۱۵ اُفت معنی داری خواهند داشت.


نتیجه‌گیری از این پژوهش بدین صورت است که تبیین و پیش بینی وضعیت شاخص های مختلف تاب آوری جهان در برابر بلایا و حوادث می‌تواند در اتخاد سیاست‌ها و رویکردهای درست جهانی نقش بسزایی داشته باشد. به نظر می‌رسد که جهان به سمت یک توسعه نامتوازن که منجر به کاهش تاب آوری جامعه جهانی در برابر بلایا و حوادث خواهد شد، پیش می‌رود؛ این موضوع لزوم توجه جدی‌تر به مدیریت بلایا و اتخاذ تصمیم‌های مناسب‌تر جهانی را یادآوری می‌کند.


بنا به گفته محققان این تحقیق ، روش کار این مطالعه یک بررسی اکولوژیک بوده است؛ در ابتدا با استفاده از مرور متون فهرستی از شاخص هایی که می‌توانستند برای ارزیابی تاب‌آوری در شش حیطه نهادی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، فیزیکی و زیست محیطی استفاده شوند، تهیه شد. سپس منابع اطلاعاتی و پایگاه‌های داده‌های مختلف جهان جهت بررسی گزارش‌های رسمی موجود در شاخص‌های فهرست شده با استفاده از کلید واژه‌های مربوط به هر شاخص بررسی و  پس از مطالعه گزارش‌ها و مقالات مربوطه اطلاعات مختص به هر شاخص و حیطه برای سال‌های اخیر و پیش بینی آن در سالهای منتهی به ۲۰۵۰ استخراج و در یک فایل اکسل ذخیره و تحلیل شدند.

منبع : بحران نیوز


خبر های مشابه توسعه نامتوازن و کاهش تاب‌آوری در حوادث

تاکید بر اهمیت مدیریت بحران جامعه محور در سال ۹۵

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش بحران نیوز ، در پیام نوروزی دکتر احمد صادقی خطاب به گروه های دوام آمده …

انتقال ۳۵۰ نفر به بیمارستان در ۲۴ ساعت گذشته

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش بحران نیوز، حسن عباسی با اعلام این خبر گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۹۸ مأموریت …

تهران رکورددار جهان در فرونشست زمین/ پایتخت باید تخلیه شود!

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملتهر ان هر روز یک میلی متر از زمین در تهران نشست می کند یعنی در سال …

مهم ترین مخاطرات طبیعی و انسان ساز شهر تهران

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعامل مهندس محسن نادی معاون عملیات، مقابله و پدافند غیر عامل سازمان در گفت و گوی ویژه این …

آخرین اخبار و مقالات