دلايل فرونشست زمين در محدوده مرکزي تهران

دلايل فرونشست زمين در محدوده مرکزي تهران
بازدید 1344 زمان 2017/06/02 کد خبر 7565

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعامل، دکتر احمد صادقي در گفت و گو با شهرنوشت، درخصوص تفاوت مقوله فروريزش يا فرو چاله …


پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعامل، دکتر احمد صادقي در گفت و گو با شهرنوشت، درخصوص تفاوت مقوله فروريزش يا فرو چاله با پديده طبيعي فرونشست گفت: فرونشست پديده اي طبيعي است که عمدتا ناشي از برداشت بي رويه آب از منابع زيرزميني يا فعل و انفعالات لايه هاي مختلف زمين مانند تراکم، نهشته ها، حرکات آرام پوسته، آب شدگي يخ هاي زيرزميني و انحلال لايه هاي آهکي يا گچ و نمک است و اين پديده به طور کامل با پديده فروريزش و فروچاله متفاوت است.

رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران با بيان اينکه گفته مي شود دشت تهران در وسعت کلان خود سالانه با بيش از ۳۰ سانتي متر نشست مواجه است، اظهار کرد: در عين حال فرونشست به طور کلي پديده اي بطئي و مستمر و فروچاله يا فروريزش ناگهاني و سريع است.

وي ادامه داد: در حوادث اخير موردي داشتيم که وجود آثاري از حمامي قديمي و مدفون شده و مغارهاي پيرامون آن و سست بودن خاک در محلي که قبلا خندق پيراموني شده بود عامل ريزش ناگهاني زمين بود.

جانشين شهردار در شوراي هماهنگي مديريت بحران همچنين قنات ها و چاه هاي رها شده را عامل مهم ديگر در ايجاد فرو چاله دانست و تصريح کرد: بسياري از اين قنات ها و چاه هاي آب و فاضلاب خشک شده و مستعد ريزش هستند و در برخي موارد جريان هاي سرگردان آب در حفره ها و مغارهاي زيرزميني باعث شسته شدن لايه هاي خاک و ريزش ناگهاني زمين و ايجاد حفره در معابر مي شود و تنها در برخي موارد نادر ممکن است ايجاد حفره و گودال مربوط به عمليات عمراني باشد.

دکترصادقي همچنين درخصوص يک مورد حادثه اخير فروچاله در محدوده مرکزي شهر به بررسي ابعاد فني وضعيت خاک در اين محدوده اشاره کرد و از کيفيت پايين به دليل وجود خاک دستي در محدوده  خندق تاريخي  تهران خبر داد و گفت: وجود  يک رشته قنات در منطقه، جنس نامرغوب خاک و خاکريزي هاي غير اصولي در گذشته و همچنين سطح بالاي آب هاي زيرزميني مشکلاتي براي اين منطقه به وجود آورده است.

وي با بيان اينکه محدوده مورد بررسي در دشت آبرفتي مسطح و پست جنوب تهران قرار دارد و نقشه هاي زمين شناسي تهران بيانگر اين نکته است، افزود: اين واحد به عنوان رسوبات رودخانه اي و آبرفتي شناخته شده و عمدتا از خاک هاي ريزدانه تشکيل شده است. در بخش هاي شمالي و شرقي دشت تهران، مصالح ماسه اي در اين سازند غني تر بوده و در بخش هاي جنوبي مصالح ريزدانه مانند رس غالب است.

رئيس سازمان مديريت بحران تهران با اشاره به بررسي نقشه مناطق داراي خاک دستي تهيه شده در سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران اذعان کرد: وجود خاک دستي در محدوده جنوب ميدان قيام  تاييد مي شود. همچنين در مشاهدات ميداني در ديواره محدوده حفاري شده در چهار راه مولوي، آثار خاک دستي در بخش بالايي لوله ۲۰۰ ميلي متر شرکت آب نيز تا عمق حدود ۱٫۵ متر موجود است.

منبع:بحران نیوز



خبر های مشابه دلايل فرونشست زمين در محدوده مرکزي تهران

نجات معجزه‌آسای کارگر جوان از عمق چاه +عکس

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش ، حوالی ساعت ۵:۳۵ صبح امروز در تماس با سامانه ۱۲۵ حادثه سقوط کارگری جوان …

سقوط کارگر ساختمانی از طبقه چهارم

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش، حوالی ساعت ۱۰:۳۵ صبح امروز حادثه سقوط یک کارگر از ارتفاع به سامانه ۱۲۵ اطلاع …

ریزش آوار در زمین گودبرداری شده، قربانی گرفت

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملسید جلال ملکی در گفت‌وگو با ، در این باره گفت: وقوع حادثه ریزش آوار در ساعت …

تهران رکورددار جهان در فرونشست زمین/ پایتخت باید تخلیه شود!

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملتهر ان هر روز یک میلی متر از زمین در تهران نشست می کند یعنی در سال …

آخرین اخبار و مقالات