پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش پایداری ملی، سید جواد حسینی در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان که با موضوع پدافند …
پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش پایداری ملی، سید جواد حسینی در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان که با موضوع پدافند زیستی، ضرورتها، الزامات و همچنین بررسی دستورالعمل اجرایی قرارگاه پدافند زیستی برگزار شد، با بیان اینکه جامعه عاری از تهدید وجود ندارد، اظهار کرد: در میان همه آنها تهدیدات بیوتروریستی از اهمیت زیادی برخوردار است و در راستای آمادگی برای این تهدیدات طی دو ماه آینده رزمایش مقابله با بیوتروریسم و با محوریت آب در مشهد برگزار خواهد شد.
وی افزود: درمیان سه تهدید اصلی جهان امروز شامل بحران تغییرات اقلیمی، هسته ای و بیولوژیکی ، تهدیدات بیوتروریستی از اهمیت بالاتری برخوردار است و از این رو باید همواره آماده باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: تمام تلاش ما آن است که این تهدیدها را به حداقل رسانده و بر این مبنا باید به درک مشترک برسیم که جنگهای آینده، بیوتروریستی است، زیرا این محور تهدید و تحریم، کم هزینه و فراگیر و مرگ بارتر بوده ، آسانتر قابلیت انجام دارد و ابعاد مختلف زندگی را تحت شعاع قرار می دهد و مهمتر آنکه نظام سلطه جهانی هم بر آن تسلط دارد.
حسینی با بیان اینکه آمریکا بعد از حادثه یازده سپتامبر، ۶۰ میلیارد دلار در کمتر از ۵ سال صرف تهدیدات بیوتروریستی کرده است، بیان کرد: به عنوان مثال امروز آثار مهاجرت نخبگان از کشور منجر به کاهش ذخیره ژنتیک شده و غیر قابل جبران است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت و حساسیت خراسان رضوی افزود : این استان با ۲۷ میلیون زائر و گردشگر داخلی و خارجی و ۸۳۴ کیلومتر مرز مشترک با معضلاتی چون فقر و قاچاق و گروه های تکفیری و غیره مواجه است و لذا شرایط ویژه و مهمی دارد .
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای اثرگذاری مطلوب باید حساسیت لازم در موضوع تهدیدات ایجاد شود، بیان کرد: نیاز است سه مرحله نمادسازی، ستادسازی و نهادینه سازی انجام شود، به گونه ای که ضرورت و حساسیت موضوع این تهدیدها باید به یک گفتمان غالب دستگاهی تبدیل شود و ساختار و اسناد فرادستی مورد نیاز آن هم فراهم شود.
حسینی اظهار کرد: هم اکنون سند پدافند غیر عامل استان تدوین و تصویب شده و بخش زیستی آن هم تدوین شده است و ساختار های مداخله ای مربوطه هم طراحی گردیده است.
وی افزود: در حوزه پدافند غیر عامل باید از سه مرحله نمادینه سازی، ستادینه سازی و نهادینه سازی عبور کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه اگر در حوزه نمادسازی وساختار سازی خوب عمل شود موضوع نهادینه می شود، ادامه داد : اما هنوز در جامعه آنگونه که باید نتوانسته ایم این موضوع را تبدیل به گفتمان عمومی کنیم.
حسینی افزود: در این راستا موضوع را به طور جدی پیگیری کرده ایم و ساختار آن با مدیریت مناسب در استان فعال است و سند جامع پدافند غیر عامل و زیستی هم پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه بحث بیوتروریسیم و قرارگاه زیستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت : رزمایش آب هم در قالب طرح کشوری و بر اساس طرحی که دانشگاه علوم پزشکی تهیه کرده ظرف چهار روز آینده ابلاغ و طی دو ماه آینده اجرایی خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه سازمان پدافند غیر عامل کشور هم از نظر علمی و فنی این طرح را پشتیبانی کرده است، افزود : سایر رزمایشهایی که در استانهای دیگر برگزار میشود نیز به تناسب شرایط استان اگر قابلیت اجرایی داشته باشد را به اجرا در میآوریم.