یک سوم اراضی قابل کشت در جهان از کمبود آب کافی برای کشاورزی رنج می‎برند‌

یک سوم اراضی قابل کشت در جهان از کمبود آب کافی برای کشاورزی رنج می‎برند‌
بازدید 59 زمان 2016/09/29 کد خبر 865

پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش پایداری ملی، دکتر پیام پزشک‎پور در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا گفت: در میان عوامل محدود …



پایگاه اطلاع رسانی مدیریت ریسک، بحران و پدافند غیرعاملبه گزارش پایداری ملی، دکتر پیام پزشک‎پور در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا گفت: در میان عوامل محدود کننده طبیعی، کمبود آب مهم­ترین عاملی است که به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان به طرق مختلف باعث محدودیت کاشت و کاهش محصولات غذایی می‌­شود.

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش فائو ۹۰ درصد از کشور ایران با متوسط بارندگی ۲۴۰‌میلی­متر در نواحی خشک و نیمه خشک قرار دارد.همچنین یک سوم اراضی قابل کشت در جهان از کمبود آب کافی برای کشاورزی رنج می‌­برند و با تغییرات آب و هوایی و افزایش جمعیت این مشکل در آینده جدی‌­تر خواهد شد.

پزشک‎پور ادامه داد: بنابراین شناسایی گیاهان متحل به این شرایط با عملکرد مطلوب و مطالعه ساز و کارهای تحمل آن­ها از مهم­ترین راه حل­‌ها برای مبارزه با مشکل خشکی است. با این حال به نظر می­‌رسد عملکرد دانه در شرایط بدون تنش و تنش خشکی نقطه شروع خوبی برای انتخاب ژنوتیپ­‌ها جهت استفاده در کارهای به نژادی در شرایط خشکی باشد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: حبوبات نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی انسان ایفا می‌­کنند، بنابراین به نظر می‌­رسد یکی از راه­های مقابله با تنش خشکی، اصلاح گیاهان متحمل و زودرس است و شناخت این موضوع که هر یک از گیاهانیا ژنوتیپ­‌ها چگونه با تنش مقابله می­‌کنند، حائز اهمیت است.

وی یادآور شد: انتخاب برای گیاهانی که بدین شکل از تنش خشکی اجتناب می‌‌­کنند با موفقیت‌های زیادی همراه بوده و به منظور انتخاب ژنوتیپ‌های متحمل به خشکی شاخص­‌های مختلفی بر اساس عملکرد در شرایط تنش و غیرتنش معرفی شده است.

منبع : پایداری ملی


خبر های مشابه یک سوم اراضی قابل کشت در جهان از کمبود آب کافی برای کشاورزی رنج می‎برند‌

خبر مشابه وجود ندارد

آخرین اخبار و مقالات